Du er her: Vikåsen IL » Forsiden » Fair Play » For spillere

For spillere

Som spiller har du et ansvar for at du oppfører deg i den rette Fair Play-ånd. Det er kanskje enkelt å si, men hva betyr det?

Fair Play betyr at du som spiller må:

• Ta godt vare på dine medspillere og inkluder nye lagkamerater
  • Unngå stygt spill og filming
  • Skape trygghet og god lagånd på banen

Fair Play-ånden skal vokse fram ved:

• Å trene og spille kamper med godt humør
  • Å behandle motstanderne med respekt
  • Å hjelpe skadet spiller uansett lag
  • Å takke motstanderen etter kampen
  • Å ikke kjefte på andre spillere eller dommeren

Slik skal Fair Play-hilsen gjennomføres før kampen:

• hjemmelaget tar initiativet når alle spillerne har stilt seg opp
  • lagkapteinen står først i rekken og leder an laget, lagleder er sist i rekken
  • hjemmelaget hilser først på dommer eller dommertrio, deretter bortelagets kaptein og de øvrige spillerne
  • til slutt hilser bortelagets spillere på dommer eller dommertrio ledet an av kapteinen

Slik skal Fair Play-hilsen gjennomføres etter kampen:

• bortelaget tar initiativet når alle spillerne har stilt seg opp
  • lagkapteinen står først i rekken og leder an laget, lagleder er sist i rekken
  • begge lagene takker for kampen på samme måte som før kampen

Holdningskontrakt

I vår klubb vil vi legge vekt på å skape gode holdninger som forplikter både spillere, trenere/lagledere og foreldre/foresatte så lenge de er med i klubben.

I barnefotball(6-12 år) inngås det derfor en holdningsavtale mellom klubben, trenere/lagledere og foreldre/foresatte. En tilsvarende avtale benyttes også i ungdomsfotballen, men da også med spilleren.

Vi ønsker å skape et godt miljø hvor fotball og sosialt felleskap bidrar til å skape trygghet og trivsel for den enkelte. Klubben ønsker å være en sentral aktør i nærmiljøet for å skape gode oppvekstvilkår for barn og ungdom. Derfor er positive holdninger noe av det vi setter fokus på.

I vår klubb ønsker vi at alle skal ha en positiv adferd og bidra positivt i miljøet, slik at alle trives. Fotball er for alle – og i vår klubb er alle like verdifulle!

Derfor har vi laget en holdningskontrakt som spiller og trener skal signere på. Den kan du hente her. (word)