Du er her: Vikåsen IL » Allidrett
  • SpareBank1 Modum

Vikåsen Allidrett

ALLIDRETTSTILBUD FOR BARN FØDT I 2012 OG 2013

Barn født 2012 trener onsdager kl. 17 - 18.

Barn født 2013 trener torsdager kl 17 - 18.

Oppdatert informasjon om hvilken aktivitet dom gjelder finnes i facebookgruppen - vikåsen allidrett.

Sted : Gymsalen på Åsen skole, dersom ikke annet er oppgitt!

Allidretten prøver seg på en årskarusell, dvs at hver måned får sin aktivitet og på denne måten får barna prøve seg innenfor mange ulike aktiviteter.

Aktiviteter vi har satt opp pr nå er:

Trening i gymsalen (hinderløype, stafetter, turn)

Håndball

Innebandy

Skøyter/bandy

Ski (onsdagsrennet på MIF-hytta)

Orientering rundt skolens område

Sykling

Er det noen aktiviteter dere foreldre savner og ønsker å få med så gi oss tilbakemelding J

Påmelding ved oppmøte eller på mail til dan_henrik@outlook.com. Påmeldingen må inneholde : navn på barnet, fødselsdato, adresse, foresatte m/tlf.nr. og mailadresse.

Husk også at barnet må meldes inn i Vikåsen IL via "min idrett" (gjøres via våre nettsider).

Hvilke aktiviteter vi skal ha i de forskjellige månedene, vil det bli gitt nærmere info om ved oppstart. Men, vi starter opp med trening i gymsalen de første 5-6 ukene.

Da håper vi å se mange ivrige barn på allidretten fremover!

Dan Henrik Sekse Stender

Leder for allidretten i Vikåsen IL

Bli medlem av Vikåsen allidretts egen facebookgrupppe. Gruppens navn: Vikåsen Allidrett

link til siden: https://www.facebook.com/groups/195563023962296/

INNMELDING VIKÅSEN GJØRES HER: http://www.vikaasen-il.no/innmelding_vikaasen_il_/cms/124

Vel møtt!!!

Hva er Allidrett og barneidrett?

I følge Norges idrettsforbund er barneidrett:
Trygghet + mestring = trivsel Idrettsaktiviteter til og med 12-årsalderen er barneidrett. Idrettsforbundet vil at trygghet og mestring gjennom idrett skal gi trivsel og legge grunnlaget for livslang idrettsglede.

Hvorfor allidrett?
Norges idrettsforbund mener at et allsidig og variert tilbud vil bidra til å motivere flere til å begynne med idrett
og til å fortsette med idrett og fysisk aktivitet også utover barneårene.

Gjennom å utvikle en idrettslig allsidighet ivaretar barna også de grunnleggende motoriske egenskapene.

Læring gjennom lek:
Barna får i løpet av et år prøve mange ulike aktiviteter i forskjellige miljøer.
Lek benyttes som en sentral stimuleringsfaktor under aktivitetene.
Vi trener koordinasjon, bevegelighet og konsentrasjon.

UTFORDRINGER FOR BARNEIDRETTEN:

Hvordan skal vi få barna til å bevege seg mer i en hverdag hvor stadig flere er fysisk inaktive?

Hvordan skal vi legge til rette for et mangfoldig idrettstilbud for barn?

Hvordan skal vi få flere barn til å fortsette med idrett inn i tenårene?

Hvordan skal vi gi barn aktivitetsglede som gir inspirasjon til fysisk aktivitet livet ut?

Se NIF's bestemmelser for barneidrett her. Vikåsen IL vil hele tiden bestrebe seg på å kunne gi barna våre de beste mulighetene til allsidig trening og ikke minst få et godt forhold til idrett og sin egen kropp!

Forsikring

Alle barn som er medlem av Vikåsen allidrett er forsikret gjennom Norges Idrettsforbund og If - trykk her for og se hva forsikringen dekker og hva du gjør dersom ulykken er ute.

-------------------------------------------------------------------------